George Georgescu 37-39

bloc corp 1, apt. 2-3, Sector 4, București

Luni - Vineri: 7:30 - 17:00

Diabet și nutriție

CRISTIS DIABETMED

CABINET MODERN DE DIABET ȘI NUTRITIȚE

Consultații gratuite diabet

Cabinetul nostru beneficiază de contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București astfel încât consultațiile de diabet sunt gratuite.

Tratamentul diabetului zaharat

Oferim screening, diagnostic, tratament și controlul diabetului zaharat de tip I și II și al complicațiilor cronice.

Diete personalizate

Oferim diete personalizate pentru a vă ajuta să aveți un stil de viață sănătos și echilibrat.

 

Profesionalism

Suntem o echipă tânără de specialiști, folosim echipamente de cea mai înaltă calitate și vă aștepăm într-un cabinet modern situat în centrul Bucureștiului.

 

TE AȘTEPTĂM SĂ ÎȚI OFERIM:

CEL MAI BUN TRATAMENT

SERVICII DE CEA MAI ÎNALTĂ CALITATE

CONSULTAȚII GRATUITE

ECHIPA NOASTRĂ

DR STANCIU CRISTIAN

DR BOBOCESCU CORINA

STANCIU MIRONA

program

LUNI - VINERI: 07:30 - 18:00

PENTRU PROGRAMĂRI

cristisdiabetmed@gmail.com

ADRESĂ

Strada George Georgescu 37-39, Bloc Corp 1, Apt. 2 - 3, Sector 4, București

MIJLOACE DE TRANSPORT ÎN COMUN​

– tramvaiele 7, 23, 27, 32, 47 (stația Patriarhia Română / 11 Iunie)

– autobuzele 117232 (stația Patriarhia Română / 11 Iunie)

Anomaliile metabolismului lipidic sunt caracteristice și frecvent întâlnite în diabetul zaharat. Decelarea la timp a acestor anomalii este foarte importantă, totodată și luarea unor măsuri pentru combaterea lor, având în vedere că ele reprezinta un factor de risc major pentru boala cardiovasculară aterosclerotică.

În diabetul zaharat de tip 1 trigliceridele pot crește în contextul unui control glicemic neadecvat prin supra-producție endogenă datorată insulinopeniei. În diabetul zaharat de tip 2 sunt caracteristice creșterea trigliceridelor și a LDL colesterolului și reducerea HDL colesterolului pe fondul insulinorezistenței. Aceste componente ale profilului lipidic sunt corelate cu risc cardiovascular crescut, de unde derivă importanța luării unor măsuri de scădere a acestor parametrii lipidici. Controlul dislipidemiei impune diagnosticarea la timp a acesteia și intervenția promptă prin optimizarea stilului de viață, educație terapeutică și farmacoterapie.

Am să insist asupra terapiei medicale nutriționale în urma observațiilor din practica curentă.

Se pare că avem o moștenire grea – cea a bucătăriei tradiționale, precum și un împrumut devastator – cel al bucătăriei occidentale de tip fast-food. Este foarte important să conștientizăm importanța unei alimentații echilibrate în ceea ce privește aportul pricipalelor categorii de nutrienți. Recomandarea unanim acceptată in controlul dislipidemiei și implicit în reducerea riscului cardiovascular este adoptarea principiilor dietei mediteraneene și anume creșterea aportului alimentar de vegetale, cereale integrale, pește, semințe și reducerea consumului de carne și grăsimi animale.

În hipercolesterolemii alimentația se va axa pe un conținut redus de grăsimi saturate, trans-nesaturate și colesterol întâlnite în cantități crescute în alimente precum laptele integral, untul, smântâna, brânzeturile, gălbenușul de ou, carnea roșie, organele, margarine vegetale, sosuri, uleiuri vegetale hidrogenate, mâncarea de tip fast-food și dulciurile din comerț. Totodată trebuie consumată o cantitate optimă de fibre alimentare solubile întâlnite în cantități mari în ovăz, orz, mazăre, fasole, mere, citrice, morcovi și acizi grași mononesaturați și polinesaturați care au ca sursă uleiurile vegetale, nucile, soia și peștele.

În hipertrigliceridemii se vizează în special reducerea aportului caloric excesiv, evitarea dietelor bogate în carbohidrați, suplimentarea dietei cu acizi grași Omega 3 și interzicerea consumului de alcool. Toate aceste măsuri de dietoterapie vor fi susținute de activitate fizică zilnică. Exercițiul fizic efectuat regulat accentuează reducerea trigliceridelor, a LDL colesterolului și ajută la creșterea HDL colesterolului. Exercițiile fizice cu răsunet asupra modificării profilului lipidic sunt cele aerobice de intensitate moderată precum înotul, alergarea, gimnastica și ciclismul.

În concluzie, este foarte bine să exploatăm beneficiile alimentelor neprocesate și cu siguranță trebuie să ne opunem și să combatem viciul numit sedentarism.

Dr. Mirela Rebenciuc Leonte